Iubi-te-voi, Doamne, virtutea mea!

De câte ori se rostește cântarea aceasta la Sfânta Liturghie, un val de lumină inundă toată inima mea, simt un plâns interior, ca o descătușare, dincolo de care, prezum o ușă larg deschisă către un câmp nesfârșit de flori, asupra căruia suflă un vânt curat de primăvară!

Mi-a luat ceva vreme să înțeleg de ce se repetă minunea asta, iar și iar, de ce nu se estompează nimic din măreția ei, ci, dimpotrivă; se îmbogățește în lumină și descătușare a ființei mele față de orice frică lumească, față de hidoșenia prezentului!

Astăzi, mai mult ca oricând, recunosc cu mare smerenie, darul Tău, Doamne, făcut mie, păcătoasei tale roabe, de a mă numi CREȘTIN ORTODOX! Continuator al credinței pure, nealterate în Fiul Tău Preaiubit, și Domnul nostru – Iisus Hristos!

Atât cât poate sufletul meu, nu voi conteni să Te laud, să Te preamăresc și să Te chem în viața mea!

Despre ce se întâmplă azi în România, nu pot decât să spun; Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, apără și ține puternică, Sfânta Biserică Ortoxă!

Luminează mințile preoților noștri pentru a face cunoscut pericolul de-a pierde starea de fiu al Dumnezeului Celui veșnic, primită prin botez și menținută permanent prin Sfintele Taine și rugăciune! Întărește-i cu curajul de-a nu cădea în cursa eretică pregătită nouă, și de-a nu duce sufletele pe calea fără de întoarcere a ereziei!

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.