Nevalorificarea Darurilor Dumnezeiești

Hristos a înviat!

Ne găsim în anul Domnului, 2020, în cea mai tristă ipostază a ființei umane batjocorită și lipsită de trăsătura primordială cu care a fost înzestrată de Dumnezeu; libertatea!

El dispune nașterea noastră pe lume, unde venim ca ființe libere, cu pașaportul acesta al liberului arbitru pe care urmează să-l folosim, mai bine sau mai rău, aceasta depinzând de faliile care se întrepătrund în existența noastră!

Unii alegem drumul credinței exercitate și purificate permanent, aceștia sunt monahi și monahiile, preoții….alții mergem pe drumul spinos al viețuirii în mijlocul unei lumi demult rătăcite prin meandrele materialismului, iar câte unii ne trezim în câte o bună zi și ne întrebăm; încotro mă duc? La ce bun toată zbaterea asta interioară și exterioară, dacă sfârșitul este același pentru toți, dar cel mai greu este sfârșitul fără speranță?

Asta se numește trezire a sufletului omenesc. Care are loc în urma unei suferințe, de cele mai multe ori, sau în urma unei străfulgerări interioare venite dintr-o dorință de-a cunoaște care este adevăratul sens al vieții! Și atunci, ca niște prunci de lapte căutăm înțelesul în cele mai simple forme ale credinței, cum ar fi tălmăcirea unor rugăciuni, sau a unor ritualuri liturgice, a sensului Tainelor Sfinte ale ortodoxiei, și chiar și acest prim pas, șovăielnic, fiind făcut, suntem deja cu piciorul spre Cărarea Sfântă, către Hristos!

Uneori, neînțelegând, sau necrezând îndeajuns, ne îndepărtăm pentru o vreme de cele Sfinte, considerându-le greoaie și învechite, dar o nouă suferință, o nouă cădere din iluzia că suntem puternici, ne aduce iar la Dumnezeu, de data asta văzând că durerea, boala, frica, înșelarea…sunt la fel de învechite cum credeam noi că este credința în Dumnezeu, cu diferența că primele ne lovesc și ne schilodesc, iar credința ne vindecă și ne mântuiește!

De ce, însă, doar o mână de oameni știu aceste lucruri? Pentru că cincizeci de ani de comunism ateu a scos pe bandă rulantă niște generații de batjocoritori ai Lui Hristos, învățați că în calea lor nu stă nimeni, ei sunt proprii lor dumnezei, iar știința este zeul suprem al lumii! După cele cinci decenii în care oamenii au fost temeinic îndoctrinați  să se lepede de Duhul Sfânt care sălășluiește în orice ființă vie creată din dragostea Lui Dumnezeu, au urmat alte trei decenii, în care satana a luat forma inteligenței artificiale (ARTIFICIALE!) pătrunzând în mintea și inima celor care erau gata să-l primească și să ia de la el toată putreziciunea care se așezase peste lume, și încă ceva pe deasupra! Pentru că tatăl minciunii, ce putea să ofere altceva decât inteligență artificială (mincinoasă) în care omul s-a înecat de-a dreptul! Site-uri de dating cu sute de milioane de oameni care căutau desfrânarea, nicidecum ceea ce se practicase la porunca lui Dumnezeu, mii de ani; adică întemeierea unei familiei și creșterea de prunci! Pagini pornografice înfiorătoare, accesate de copii, cărora le strică mintea și inima, se joacă cu instinctele lor, transformându-i în unelte ale satanei! Pagini care găzduiesc ”filosofi” ai vremurilor noi; vrăjitori, sataniști, muzicieni, scriitori, numerologi, jurnaliști manipulatori….totul lucrând la tâmpirea și orbirea celor care au mai rămas tari în respingerea lumii de batjocură generalizată!

Și în clipa în care au știut că marea masă a populației este trântită la pământ, au adus ultima înșelare: o boală inventată care avea să-i înnebunească de frică, să-i încuie în casă și să le închidă bisericile celor care mai aveau credință!

Ce-am făcut noi, toți? Creștinii, preoții? NIMIC! L-am răstignit pe Hristos încă o dată, de data asta, la scară planetară! Din pricina celui mai mare păcat, cu care ne-am mânjit sufletele: acela al fricii! Al fricii de minciuna Cezarului pe care l-am pus deasupra jertfei Lui Hristos, deasupra puterii Lui Dumnezeu, și în slujba vieții noastre lipsite de sens și lumină!

unnamed

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.